Creation: Free Design

Geschiedenis

Op deze pagina kunt u lezen wie wij zijn en het ontstaan van de kwekerij.


  Vanuit het verleden, van voor het jaar 1900, zijn onze voorouders al actief geweest in de teelt van groente en bloemen. Begin jaren 50 van de vorige eeuw zijn onze ouders in Rotterdam neergestreken en in 1964 naar onze huidige locatie aan de Bermweg gekomen.


Eerst hebben zij hier tomaten, komkommers en sla geteeld. Vanaf 1971 is er een zoon in het bedrijf bij gekomen en vanaf ca 1975 zijn we begonnen met de verkoop van tuinplantjes. Het glastuinbouwbedrijf veranderde ook nogal in deze periode. Eerst groenten, snijrozen en  tot heden varens voor in de huiskamer en het kantoor.

 

Vanaf 1980 hebben we ons gespecialiseerd in de teelt van varens. Eerst vooral Nephrolepis soorten. Daarna veel verschillende variëteiten. Vanaf eind jaren '90 is er echter meer interesse ontstaan voor bloeiende planten en worden groene planten -helaas- minder gewaardeerd.

 

 

Dit heeft er toe geleid dat wij nu ook thema gericht met een exellente kwaliteit U orchideeën aanbieden. Niet alle soorten, wel de belangrijkste, zoals Phalaenopsis en Cambria, Dendrobium en verder vele soorten en variëteiten.

 

In 2011 zijn we gestart met het organiseren van festivals voor de orchideeën liefhebbers. Geen botanische collecties maar gewoon prachtige langbloeiende orchideeën.Prachtige festivals geweest. Tevens zijn wij verrrast hoeveel liefhebbers van onze collectie Foto's komen maken.

 

 

Op zondag zijn wij altijd gesloten.