Creation: Free Design

Dendrobium

dendrobium-orchids-pictures 1Zoals alle orchideeën, ook hier weer een mooie start. De Dendrobium ontleend zijn naam aan het Oud Griekse 'dendron'en 'bios'. 'boom'leven'. Dit slaat op de habitat van deze planten. Het zijn dus hoofdzakelijk epifyten. Zij komen vooral  uit Azië, Maleisië, Nieuw-Guinea en Australië. 

DSC 0203Dendrobium groeit van tropische laagland regenwouden tot in koele bergwouden in de Himalaya. Dit leidt ertoe dat de variëteit bepalend is voor de verzorging van de Dendrobium. Zij hebben meestal riet-of grasachtige stengels, waar ovaalachtige bladeren op groeien. Natuurlijk hebben ze ook bulben, echter bij de Dendrobium zijn het wetenschappelijk gezien psuedobulben.

Miltonia
De Miltonia, wat een vorm en wat een kleurtjes . Eigenlijk denk dat de bloemetjes zo weg kunnen vliegen als een vlinder. daar lijkten zij wel heel sterk op.De Miltonia heeft als land van herkomst Columbia. De planten groeien daar op de oevers van (sub)tropische riviertjes. Als je dit weet kun je begrijpen dat de Miltonia best veel vocht verdraagd. Dit betekend niet dat de plant en de wortels in het water kunnen staan! Goed en voldoende schoon water, met heel weinig meststoffen, en dan goed uitlekken is wat de plant zeer waardeert. Ook de Miltonia gaat in het najaar de rust periode in, wat ook tot vermindering van de gift leidt. Als je de plant op deze manier verzorgd kan hij elk jaar opnieuw bloeien, echter, hij geurt fantastisch, maar bloeit niet zo lang.