Creation: Free Design

De Orchidee

Geweldig produkt! Altijd leuk om aan te schaffen.

De orchidee (orchis) is de grootste plantenfamilie ter wereld. De meeste orchideeën hebben geen in het oog springende of sierlijke bladeren, echter de bloemen zijn tot heel groot en bijzonder fraai.

De Griekse filosoof Theophrastus beschreef als eerste het geslacht Orchis al ca. 300 voor Chr. Orchis staat in het grieks voor dubbele wortelknol, wat ook een in het oog kenmerk is van de meeste orchideën.

De meeste planten houden niet van tocht, zijn echter niet moeilijk om mooi en goed te houden. Tegenwoordig is er een bijzonder breed assortiment verkrijgbaar, wij hebben een uitstekende kwaliteit in een mooi sortiment tijdens het festival voor u present staan.

De planten behoren bij het afleveren/verkopen altijd voldoende vochtig te zijn en in een vochthoudende orchideën potgrond geteeld te zijn. De plant mag nooit uitdrogen en eens per 2 weken in de zomer en eens per 4 weken in de winter ca. 0.5 tot 1 gram orchideeënmest per liter met het water meegeven.

Wat toch wel gemeld moet worden bij de orchideeën dat alle orchideeën niet even lang bloeien. De Phaleanopsis bijvoorbeeld bloeit soms wel 6 tot 9 maanden. Een andere schitterende orchidee, de hangende Vanda bloeit meestal maar 6 tot 8 weken, echter soms wel 3 maal per jaar. Andere soorten verschillen daarin ook van elkaar.

2011 04 07 0534 DSC 0195