Creation: Free Design

Cambria

DSC 0202De Cambria is een speciale orchidee. Deze orchidee is ontwikkeld vanuit verschillende orchideeeën geslachten. Dit heeft een zeer goed resultaat gegeven, zodat deze Cambria nu in een uitgebreide reeks kleuren en vormen leverbaar is.

Bij aanschaf van de Cambria gaan we uit van een goed bloeiende plant. De scheut waarin de bloem zit/ontwikkeld is, kan maar 1x bloeien. Na de bloei kunt u deze verwijderen.

dsc 0212De plant gaat dan weer een nieuwe scheut ontwikkelen, waarbij ook weer een nieuwe schijnknol ontstaat. Als we kans zien om de plant dan koeler en droger te houden is er een goede kans dat er weer een nieuwe bloem tot ontwikkeling komt. Normaal kunt u de plant 1 tot 2x per week water geven bij een temperatuur van 20 tot 23 graden. Dit kan dus in de rust periode iets lager en minder zijn.

Brassia
Ook weer een uniek product. Zoals op de linkse foto te zien is lijken de bloemen net tropische spinnen die tegen de wand kruipen. De verzorging is ook niet zo moeilijk. Niet in de felle zon en gezien de decoratieve bloemvorm doen ze het geweldig tegen een niet te lichte achtergrond. In de bloeiperiode mogen ze ook eens per 2 weken met een 0.5 gram orchideeënmest per liter bijgevoed worden. Daarna volgt weer de rustperiode.